En weekend i Berlin

Alla tiders weekend. 6 tjejkompisar från grundskolan åkte till Berlin för att tillsammans fira att vi fyllt 50 år. Vi jagade igenom dessa dagar med sight seeing-bussar och kartor i högsta hugg, fotade och filmade helt ogenerat. Vi bodde på ett femstjärnigt hotell med världens största akvarium i foajén, fyllt med en miljon liter vatten och tropiska fiskar! Häftigt värre. Vädret var för årstiden toppen, sol o uppehåll ända till avresedagen.

På KaDeWe-varuhuset (typ NK) inköptes ett renhorn (yes, du läste rätt) och några julgransdekorationer. Har andra som inköptes i London för över 20 år sedan, det tänker jag tillbaks på varje år när granen smyckas. Här fanns allt tror jag bestämt. En kanonhäftig delikatessavdelning högst upp, en hel avdelning med bara fina chokladsorter och fina karameller. Man kan ju tänka sig resten - så vi åkte snabbt förbi. Vår kosa styrde istället mot Champagnebaren och det var bara början på Champagnespåret.
Check Point Charlie o andra självklara platser besökte vi förstås - det behöver man väl knappt nämna hur tankarna gick kring omkring detta..

I det 365 meter höga Tv-tornet på Alexander Platz fanns en restaurang på 207 m höjd som på 30 minuter snurrat 360 grader, här fick vi till gott kaffe o goda bakelser, utsikt över hela staden!

Hit återkommer jag gärna och då gärna på våren. Bilder kommer inom kort!

År o Dar spelar på Engelen 17 nov. Kom!

Se videon med den senaste låten!

Min profilbild

RSS 2.0