Service i sommarvärmen

Humor! Så himla förvirrat när de olika världarna möts. Alltså jag och mannen som representerar Fordverkstaden. 50 årig kvinna som förvisso äger en bil men för den sakens skull inte har koll på vad  stor, mellan-. och standardservice har för skillnader. Mannen in andra ändan, svarar uttröttat med långa pauser efter varje ny fråga.
- Vad ingår i den stora servicen då?
- Nja, tändstift och så där...
- Och vad mer? Är det alla alternativ som står på mitt förra servicepapper, som inte kryssades i förra gången?
- Njaee, vilket papper har du?

Okej, när det var utrett och klart, så kommer min nästa fundering:

- Vad ingår mer än tändstift då?
- En massa filter o så där..
- Ingår byta av kamrem i någon service och när ska det göras? Jag har olika uppgifter på det i serviceboken.
- Nä.....
- Nähä, ok. Jag frågar vidare.....
-  Min bil är tio år och den är aldrig bytt, vad säger du? (Ledande fråga)
- Jaaaa, du bör nog byta den, vet du. När gjorde du 6000-mila då?
- Jag hade bilen hos er 05, då hade den nästan gått 6000 mil, så det var väl då? Du har ju papprena hos dig. Du kanske kan slå upp det i datorn?
- Nä, vi har inget på datorn. Då får jag leta fram alla papper..... 
- Så ni lägger inte in alla protokoll på datorn för resp. bil?
- Nä? Vad är ditt regnr?
- .......
- Okej, säger mansrösten men då gjordes en 8000-mila.
- ?????? Jag fattar noll. Okej.

Så här höll det på , fram och tillbaka. Det är väl bara att lämna in bilen, betala med ett leende och inte ens förska reda ut vad som ska bytas ut när och hoppas att allt väsentligt byts ut och håller .-)


Vilket läge

Tänk att kunna ta ett dopp på lunchen, mitt i Stockholm. ?! Not bad, eller hur. Kallt som f-n. 15 grader sisådär men härligt i värmen. Och för dig som inte tror det...bildbevis finns.I spat med kollegorna Sandra och Sofia.

Prima Donnor

Se den! Otroligt bra show! Mycker humor och bra musik. Och tack Charlotte för denna present, vad trevligt vi hade.

Sicilien

Ja. ni tänker rätt, det var fantatiskt skönt så klart. Och lite annorlunda. Vi bodde på ett hotell dit inga taxibilar fick/ville åka till. Tolka det hur ni vill. Läget på anläggningen var kanon men vi ville se mer än de 27 hektar som hotellområdet var på-sagt och gjort vi hyrde en bil. Trafiken var hysterisk, inte en bil var buckelfri så längt ögat kunde nå. Undrar hur ofta de kollar sina bromsar? De användes flitigt kan jag säga. I dagarna tre åkte vi både väster och öster om Palermo och var också så en dag i Palermo. Hjälp-vilken alarmerande stad, småskitig med vansinnig trafik. men jag fann min favoritunderklädesaffär, så jag återhämtade mig. När vi for på en den ena vägen efter den andra upp och ner i detta bergiga och vackra landskap sågs ofta små bränder. Och med tanke på 30-35 graders värme per dag och torra marker så funderade man ju över om man skulle slå larm eller så. Bläddrade lite förstött i guideboken om Sicilien och kunde då läsa att:  "Bänder är tyvärr vanliga på Sicilien. Vissa är naturkatastrofer, några rena olyckshändelser men de flesta är mordbränder." ALLVARLIGT?!
Vi badade i havet, allt stod i full blom, till och med bergen grönskade och det vara vackert stjärnklart varje kväll. Många lisor för själen denna vecka. Ciao, ciao.
   

Min profilbild

RSS 2.0